subheader-1
subheader-1
subheader-1

Veilig Wonen

Om inbrekers buiten de deur te houden, is het belangrijk om uw huis of bedrijf goed te laten beveiligen. Wij kunnen een adviserende rol spelen rondom hang- en sluitwerk. Het hang- en sluitwerk is gecertificeerd volgens SKG classificaties en voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wat preventief en vertragend kan zijn tegen inbraak.

Om uw huis veiliger te maken, plaatsen wij ook driepuntsluitingen. Dat kan geplaatst worden in zowel in bestaande als nieuwe deuren.

Gecertificeerd hang- en sluitwerk

Het SKG (Stichting Keurmerk Gevelbouw) certificaat laat zien of hang- en sluitwerk voldoet aan de Nederlandse Norm (NEN5089) voor sterkte en duurzaamheid. Producten die voldoen aan dit keurmerk worden regelmatig opnieuw getest om er zeker van te zijn dat producten aan de norm blijven voldoen.

Als een product aan de eisen voldoet, krijgt het een classificatie in sterren. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid van het product aan. Er zijn drie verschillende classificaties:

SGK keurmerk

  • 1 SKG ster : standaard, 3 minuten inbraakwerend
  • 2 SKG sterren: zwaar, 3 minuten zelfstandig inbraakwerend
  • 3 SKG sterren: extra zwaar, 5 minuten zelfstandig inbraakwerend

3 tot 5 minuten lijkt niet veel maar uit de praktijk en onderzoek blijkt dat de meeste inbraken hiermee worden voorkomen.

veilig wonen